Vjesnici proljeća

              

Proljeće nam je stiglo. Priroda se budi, voćke su u cvatu, sadi se cvijeće u cvjetnjak, ptice selice se vraćaju. Na igraonici, održanoj 25.03.2017. djeca su poslušala "Priču o medi i visibabama". Izrađivala su visibabe od kolaž papira, bojala ih temperama i pažljivo lijepila latice za stabljiku. A crtala su i medu, onako kako su ga doživjela slušajući priču koju je teta Jasenka tako dobro ispričala. Na kraju su svi pjevali pjesmica "Visibaba mala".

                                                      Maškare

                

Na  igraonici održanoj 25.02.2017. u prostoru knjižnične Igraonice, teta Jasenka je ispričala zanimljivu priču o maškarama. Djeca su naučila kako izraditi maske od kartona, kolaža i krep papira. Za bojanje  koristili su drvene bojice, flomastere. Za davanje oblika poslužili su se škarama. Ljepilo je bilo neophodno da se maske zalijepe, a tek ukrasi su dali zadnji izgled prave maske. Na kraju su sve maske i zaplesale uz vesele pjesmice klauna Čupka.
                                                       Zima, zima

 
   
Na prvoj igraonici pod nazivom Klinci u Knjižnici održanoj 28.01.2017. u prostorijama Knjižnice, sa temom Zima, zima, voditeljica Jasenka Bajrović ispričala je "Priču o tri snjegovića" uz igru dramatizacije i aplikacije na štapićima. Na radionici djeca su naučila izrađivati snjegovića od rolice kartona. Uz pokret pjevala se i pjesmica "Bijeli Snješko".

 

 
 

NAJAVA

PROGRAM: KLINCI U IGRAONICI

(program za djecu predškolske dobi)

22.04. 2017. (subota)

 09:30 - 11:30

Tema:  Čuvajmo naš planet

Priča: Drvo ima srce

Igrice s pjevanjem

Praktična aktivnost: sadnja jaglaca u tegle

Radionica uz korištenje prirodnog i neoblikovanog otpadnog materijala

 

    Stručna voditeljica programa:

    Jasenka Bajrović, odgajateljica