Snjegović

             

Koliko je priča "Vilinski trik", koju je teta Jasenka čitala 27.1.2018. na radionici bila zanimljiva i napeta, pokazuju lišca djece koja su netremice pratila događaje iz knjige i očekivala kakav će biti kraj. Nakon toga započela je radionica na kojoj se izrađivao snjegović i snježne pahuljice. Iz priložene slike vidi se da za to je bio potreban papir, rolice od kartona, kolaž i krep papir, ljepilo, škare, flomasteri, vata... Pravo veselje je nastalo kada se za kraj pjevala pjesmica "Padaj, padaj, snježiću".

                                    Životinje zimi

                     

18.11.2017. djeca koja su došla u  Igraonicu imala su prilike čuti priču "Ti i ja mali medo", autora Martina Waddella. Priča je to o svakodnevnim situacijama kroz koje prolaze roditelji i djeca, od spremanja igračaka do polaska na spavanje. Odnos između roditelja i djeteta prikazan preko malog i velikog medvjeda. Želju djece da roditelji sudjeluju u igri s njima nije uvijek moguće ispuniti. Poruku koju ova slikovnica nosi je da voljeti svoje dijete ne znači nužno mu sve dopustiti i priuštiti. Postoje stvari koje su ipak važnije.
Preporuka: uživajte u čitanju sa svojim malim "medvjedićima".
Nakon čitanja slikovnice, djeca su izrađivala dom malog mede. Za to im je bio potreban slijedeći materijal: kartonska kutija, prešano jesensko lišće. Vrijedne i spretne ručice napravile su i kartonskog medu, a kako je to išlo pogledajte gornje slike. Na kraju, naravno, rastali su se s pjesmicom "Medo Brundo".

                         Mjesec hrvatske knige

              
Mjesec hrvatske knjige obilježen je i u igraonici Knjižnice, dana 28.10.2017. Djeci je pročitana slikovnica "Sretan put", autorice Željke Medić. Djeca su naučila kako izraditi slikovnicu, za što im je bio potreban običan papir, kolaž papir, olovke, drvene bojice, flomasteri, bušilica za papir. Mali kreatori su ponosno "pozirali" sa svojim radovima. I naravno, na kraju se zapjevalo i zaplesalo.

                               Jesen u našem kraju


          
Dođe jesen i u našem kraju. Životinjice užurbano skupljaju hranu, pripremaju se za zimu. I naš je ježić Bježić vrijedan. Na bodljama svojim voće on vrijedno kući nosi. O njegovoj avanturi pričala je teta Jasenka. Rukice vrijedne izrađivale su ježiće od slanog tijesta. Koristili su se i prirodni materijali: žirevi, kesteni, a bodlje im bile čačkalice. Kakva bi to igraonica bila da se nije i pjevalo. Za kraj djeca su se zabavila pjesmicom Boc, Boc iglicama. Sve se to događalo u igraonici Knjižnice, dana 09.09.2017.

                                  Stiglo nam je ljeto

                                    
             
Stiglo nam je ljeto! Eto, održali smo i zadnju igraonicu prije nego se odemo bućnuti u more. Teta Jasenka je najprije pročitala priču "Riba duginih boja", a kasnije su svi malo razgovarali o njoj. Na stolu su se našli kistovi, tempere, kamenčići, školjkice, papiri. Štio li će nam sve to? Aaa, slažemo brodiće, ribicu Srebricu i njezine prijatelje... A za kraj, razigrali smo se i raspjevali uz pjesmicu "Maestral". Sve se to događalo dana 24.6.2017.
                                          Obitelj
                                
            
Još jedan zanimljiv dan proveden u Igraonici Knjižnice, dan posvećen obitelji. Čitala se priča "Moja obitelj" autorice Andree Petrlik Huseinović. Izrađivali su se i kolačići, a kako su djeca doživjela svoju obitelj pokazala su crtežima nacrtanim drvenim bojicama. I kakva bi to bila igraonica da se malo ne igra i pjeva. Tako je eto završilo predzadnje druženje s tetom Jasenkom, dana 13. 5. 2017. u GKČ Mladen Kerstner Ludbreg.
                               
                                 Čuvajmo naš planet

      
          
Povodom Dana planete Zemlje, Knjižnica se dana 29.04.2017. uključila s programom "Čuvajmo naš planet" u prostoriji Igraonice. Kako je zanimljiva bila priča "Drvo ima srce" koju je teta Jasenka pročitala!! A tek izrada i bojanje cvijeća, vaza od prirodnog neoblikovanog otpadnog materijala! Ali kad su se zasukali rukavi i male ruke prionuli na sadnju pravog cvijeća (jaglace) u tegle s pravom zemljom, e radosti nije bilo kraja. Sada se Igraonica kočoperi s novim ukrasima na prozorskoj dasci.
                         
                                Vjesnici proljeća

              

Proljeće nam je stiglo. Priroda se budi, voćke su u cvatu, sadi se cvijeće u cvjetnjak, ptice selice se vraćaju. Na igraonici, održanoj 25.03.2017. djeca su poslušala "Priču o medi i visibabama". Izrađivala su visibabe od kolaž papira, bojala ih temperama i pažljivo lijepila latice za stabljiku. A crtala su i medu, onako kako su ga doživjela slušajući priču koju je teta Jasenka tako dobro ispričala. Na kraju su svi pjevali pjesmica "Visibaba mala".

                                                      Maškare

                

Na  igraonici održanoj 25.02.2017. u prostoru knjižnične Igraonice, teta Jasenka je ispričala zanimljivu priču o maškarama. Djeca su naučila kako izraditi maske od kartona, kolaža i krep papira. Za bojanje  koristili su drvene bojice, flomastere. Za davanje oblika poslužili su se škarama. Ljepilo je bilo neophodno da se maske zalijepe, a tek ukrasi su dali zadnji izgled prave maske. Na kraju su sve maske i zaplesale uz vesele pjesmice klauna Čupka.
                                                       Zima, zima

 
   
Na prvoj igraonici pod nazivom Klinci u Knjižnici održanoj 28.01.2017. u prostorijama Knjižnice, sa temom Zima, zima, voditeljica Jasenka Bajrović ispričala je "Priču o tri snjegovića" uz igru dramatizacije i aplikacije na štapićima. Na radionici djeca su naučila izrađivati snjegovića od rolice kartona. Uz pokret pjevala se i pjesmica "Bijeli Snješko".

 

 
 

Program: Klinci u Knjižnici

(program za djecu predškolske dobi)

 

 24.02.2018. (subota)

 

Tema: Prijateljstvo

Priča: slikovnica -"Pale sam na svijetu"

Razgovor: kako bi nam bilo na svijetu bez prijatelja...

Radionica: moj prijatelj

Pjesmica : "Prijateljstvo"

 

Stručna voditeljica programa:

Jasenka Bajrović, odgajateljica