Obitelj
                                
            
Još jedan zanimljiv dan proveden u Igraonici Knjižnice, dan posvećen obitelji. Čitala se priča "Moja obitelj" autorice Andree Petrlik Huseinović. Izrađivali su se i kolačići, a kako su djeca doživjela svoju obitelj pokazala su crtežima nacrtanim drvenim bojicama. I kakva bi to bila igraonica da se malo ne igra i pjeva. Tako je eto završilo predzadnje druženje s tetom Jasenkom, dana 13. 5. 2017. u GKČ Mladen Kerstner Ludbreg.
                               
                                 Čuvajmo naš planet

      
          
Povodom Dana planete Zemlje, Knjižnica se dana 29.04.2017. uključila s programom "Čuvajmo naš planet" u prostoriji Igraonice. Kako je zanimljiva bila priča "Drvo ima srce" koju je teta Jasenka pročitala!! A tek izrada i bojanje cvijeća, vaza od prirodnog neoblikovanog otpadnog materijala! Ali kad su se zasukali rukavi i male ruke prionuli na sadnju pravog cvijeća (jaglace) u tegle s pravom zemljom, e radosti nije bilo kraja. Sada se Igraonica kočoperi s novim ukrasima na prozorskoj dasci.
                         
                                Vjesnici proljeća

              

Proljeće nam je stiglo. Priroda se budi, voćke su u cvatu, sadi se cvijeće u cvjetnjak, ptice selice se vraćaju. Na igraonici, održanoj 25.03.2017. djeca su poslušala "Priču o medi i visibabama". Izrađivala su visibabe od kolaž papira, bojala ih temperama i pažljivo lijepila latice za stabljiku. A crtala su i medu, onako kako su ga doživjela slušajući priču koju je teta Jasenka tako dobro ispričala. Na kraju su svi pjevali pjesmica "Visibaba mala".

                                                      Maškare

                

Na  igraonici održanoj 25.02.2017. u prostoru knjižnične Igraonice, teta Jasenka je ispričala zanimljivu priču o maškarama. Djeca su naučila kako izraditi maske od kartona, kolaža i krep papira. Za bojanje  koristili su drvene bojice, flomastere. Za davanje oblika poslužili su se škarama. Ljepilo je bilo neophodno da se maske zalijepe, a tek ukrasi su dali zadnji izgled prave maske. Na kraju su sve maske i zaplesale uz vesele pjesmice klauna Čupka.
                                                       Zima, zima

 
   
Na prvoj igraonici pod nazivom Klinci u Knjižnici održanoj 28.01.2017. u prostorijama Knjižnice, sa temom Zima, zima, voditeljica Jasenka Bajrović ispričala je "Priču o tri snjegovića" uz igru dramatizacije i aplikacije na štapićima. Na radionici djeca su naučila izrađivati snjegovića od rolice kartona. Uz pokret pjevala se i pjesmica "Bijeli Snješko".

 

 
 

NAJAVA

PROGRAM: KLINCI U IGRAONICI

(program za djecu predškolske dobi)

 Lipanj

 9:30 - 11:30

Tema:  Stiglo nam je ljeto

Priča:

Slikovnica "Riba duginih boja"

(pričanje priče uz slikovnicu, razgovor o priči)

 

              Radionica: izrada ribice Srebrice i njenih  prijateljica, izrada brodića

 

Pjesmica o ljetu: "Maestral"     

 

 

    Stručna voditeljica programa:

    Jasenka Bajrović, odgajateljica