Izviđači
                 
                  
Još jedno druženje izviđača održalo se dana 30.11.2017. u Knjižnici. Koliko je članovima zanimljiv sam rad i aktivnost Odreda, pokazuje i posjećenost predavanju.


                                       Izviđači


                      
Da je Knjižnica ugodan prostor i da ga se rado koristi ne samo za čitanje knjiga, pokazuje i činjenica da mnoge Udruge obavljaju svoje aktivnosti u njoj. Tako je, dana 16.11.2017. voditelj Izviđača g. Struški održao predavanje mladim članovima kako se nastaje izviđač i što sve ta aktivnost obuhvaća. Djeca su pomno slušala i upijala znanje i preko projekcije.

            OŠ Ludbreg, poseban razredni odjel

                     

Dana 06.11.2017. učenici posebnog odjela OŠ Ludbreg posjetili su Knjižnicu. Upoznali su se s djelatnošću iste, razgledali dječji i odjel za odrasle. Pogledali s kojim fondom knjiga raspolaže, prelistali neke. Posjetili su i Igraonicu. Zabavili su se igrajući se s nekim od mnogobrojnih igračaka. Bogatiji za još jedno iskustvo u druženju s knjigom, napustili su Knjižnicu s osmjehom na licu.

                 Kviz znanja "Mućni glavom" 2017.
           
                     
                            
                                    Preuzimanje nagrada
Nakon napetog i neizvjesnog natjecanja, pobjednici su dana 03.11.2017. došli u Knjižnicu po svoju nagradu. Svaki učenik je dobio besplatnu iskaznicu za podizanje knjiga koja vrijedi godinu dana.

                   
 
                            
 Natjecatelji i publika 3. razreda

                         
                         
   Natjecatelji i publika 4. razreda

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, Knjižnica je organizirala kviz znanja za učenike 3. i 4. razreda OŠ Ludbreg. Natjecanje se održavalo dva dana:18.10.2017. i 20.10.2017. Svoje znanje su pokazali preko pitanja podijeljena u tematske cjeline i to: kultura, zdravlje, sport, računamo s prirodom, bistrooki, knjiga...knjižnica, poznavanje kajkavskog jezika i poznavanje Ludbrega. Podršku natjecateljima je dala publika uz gromoglasno navijanje i skandiranje kada je njihova ekipa točno odgovorila na pitanje i osvojila pozitivan bod. Kako to i biva kod natjecanja, netko je morao biti prvi. U konkurenciji trećih razreda, prvo mejsto je osvojio 3.a razred, a u četvrtih, 4.a. Nagrada koju su natjecatelji osvojili je u obliku besplatne jednogodišnje članarine za sve učenike dotičnog razreda.
             
               Dječji tjedan 02.10. - 08.10.2017.

                          
Povodom Dječjeg tjedna, od 02. - 08.10.2017., u Knjižnici, osim što su djeca mogla slušati priče, bio im je ponuđen i program "Igrajmo se na računalu". Igrice su bile prilagođene dobi djeteta, a trajao je od 09:00 do 19:00 sati.

                        Radionica: Tisak

                  
Završnicu radionice "Tisak" odradili su učenici 5.d razreda OŠ Ludbreg dana 04.10.2017.

                  
Dana 02.10.2017. učenici 5.c razreda OŠ Ludbreg sa svojom učiteljicom Ljudmilom Kladić održali su sat u prostorijama Knjižnice na temu "Tisak". Koliko su razumijeli i što su naučili, pokazali su kasnije na radionici.

                  
S radionicom "Tisak" nastavilo se i u ponedjeljak, 25.09.2017. s 5.b razredom OŠ Ludbreg.
                          
U četvrtak, 22.09.2017., s početkom u 09:50 sati, u Knjižnici je 5.a razred OŠ Ludbreg, sa svojom učiteljicom Natašom Sedlar,  imao sat o tisku kao mediju. Nakon video i usmene prezentacije, učenici su naučili o vrstama tiska, a u radionici su  pokazali svoje razumijevanje i znanje o istome.