Leo Filip Kovačić - Mali princ

 

 

"Mali princ", djelo francuskog pisca Antoinea de Saint Exuperya, je bajka s izmišljenom radnjom, ali stvarnim likovima. Autor nam ukazuje na nedostatak ljubavi i kako je pronaći, na odsutnost od ljudi i usamljenost.

Svaki čitatelj na svoj način prenosi poruku pisca, a ovisi o tome koliko i kako je razumio djelo. Gost Knjižnice dana 29.5.2018. bio je Leo Filip Kovačić. Došao nam je predstaviti svoje viđenje priče o malom princu preko dijelova koji su na njega ostavili najjači utisak. Dobro osmišljena scenografija prenosila nas je s jednog mjesta događaja na drugo. Rekviziti su u potpunosti dočaravali scene koje je Leo odrađivao. Svojom nas je izvedbom virtualno prenio u same događaje i doživljavali smo upravo ono što je Exupery i htio da doživimo. Poruka je dobro prenesena i shvaćena. Hvala ti Leo!

 

Čitajmo grofovski

 Kazališna družina "Poco Loco" - Zagreb

 

                                    

U sklopu manifestacije "Čitajmo grofovski", drugi dan, 09.11.2017., je bio posvećen prvašićima OŠ Ludbreg. U goste je bila pozvana kazališna družina iz Zagreba "Poco Loco". Prikazali su priču "Djed i repa" na suvremeniji način, što je kod djece izazvalo veliko oduševljenje, pogotovo što su i ona sama sudjelovala u pripovjedanju.

 

                               

 Nakon priče, predstavnicima razreda, kao i predstavnici "Ludbreškog sunca", grof i grofica su podijelili Priznanja za sudjelovanje u programu "Čitajmo grofovski". Osim toga, svi učenici prvih razreda dobili su i besplatnu iskaznicu Knjižnice.                   

 

 

                             

 

 

Ma što je Hamlet il' Otelo? Kakvi Glembajevi, kakav Kiklop. U knjižnici našoj punoj raznih drama, krije se još jedna jako mlada dama. Tko je ona? pitate se. Pročitajte ovdje malo više...

 

To družina je mala, ponosna i hrabra. Vjerna svojem djelu na pozornicu stala. Šepure se kostimima ko' paunovi repom. Uloge im ozbiljne il' smiješne, nije važno. Vježbaju ih kao glumci pravi, ta neće valjda biti gori od Sean Penna ili Richarda Gerea. Ne natječu se oni, nisu takvog tipa. Veselje i radost da pruže to je ono što ih skupa vuče. Zadovoljni su na kraju. Pogledajte ih i vi. Shvatit ćete zašto sve od sebe daju.

 

8. srpnja 2016. "Audicija"
23. travnja 2015. "V ambulanti", Dječji vrtić "Smjehuljica", Ludbreg
22. travnja 2015. "V ambulanti", Veliki Bukovec
9. siječnja 2015. "V ambulanti", Mali Bukovec
20. studenog 2014. "V ambulanti", kinodvorana Učilišta
8. srpnja 2014. "Prvi april"   
27. studeni 2012. "Zmešancija"