Medvjedića je strah ostati u vrtiću - T. Gjurković i             T. Knežević

Čitanje priča u Domu zdravlja Ludbreg-Pedijatrija - 12.6.2017.

                  

"Medvjedića je strah ostati u vrtiću" je bila priča koju su djelatnici Knjižnice čitali mališanima u Domu zdravlja. Koliko im je bila zanimljiva pokazala su kada su se odmah nakon čitanja "bacila" na slikovnice postavljene na stolu čekaonice.

   Čitanje u domu za starije i nemoćne "Smiraj" Ludbreg- 9. 6. 2017.

Ljubav - vječna tema, od postanka pa do dana današnjeg, bila je na programu u Domu "Smiraj". Uz smijeh, ushićenje i radosti štićenici Doma su se prisjećali svojih prvih ljubavi, "pravilima" u vezi ponašanja prema "dečkima" u njihovo mladenačko doba, ljubavi prema roditeljima, djeci, unucima.

Ovčicu je strah jer će dobiti brata - T. Gjurković i             T.  Knježević

Čitanje prica u Domu zdravlja-Pedijatrija - 15.5.2017.

Kada smo jedino dijete u obitelji, prava smo maza. Svi oblijeću oko nas kako bi nam ugodili, paze nas. Ali što se dogodi kada saznamo da dolazi prinova? Braco ili seka? Najprije se iznenadimo, pa uplašimo i na kraju obuzme nas strah. Pitanja se roje u glavici: A hoću li i dalje biti mamina i tatina maza? Tko će mene čuvati i paziti? Kako su to riješili roditelji ovčice saznali su mali pacijenti u Domu zdravlja gdje su im tete iz Knjižnice proćitali priču "Ovčicu je strah jer će dobiti brata".

Palčić - Braća Grimm

    Čitanje priča u dječjem vrtiću Smjehuljica - 11. 5. 2017.  

                   

Današnja priča koju je teta Đuka čitala malim korisnicima vrtića zvala se "Palčić". Napisali su je braća Grimm. Radi se o malom dječaku koji nije bio veći od palca, ali je zato bio zabavan, sretan i pametan. Volio je pomagati gdje god je bilo potrebe. Ali, svugdje su ga vrebale nevolje, no pošto je bio pametan, uspjevao se spasiti. Ako nešto želiš učiniti, visina nije bitna.  Okicama širom otvorenih, načuljenih uši, pomno se pratilo putešestvije malog Palčića, a nakon toga "razvila" se "mudra" diskusija.

                     Potraga - Bruno Kuman  

Dana 5. 5. 2017., učenici 1.a i 1.b razreda OŠ Martijanec posjetili su GKČ Mladen Kerstner u Ludbregu. Tema posjete je bila: Ekološka slikovnica. Tom prigodom djelatnica Knjižnice i učiteljice su pročitale priču "Potraga", autora Brune Kumana. Što se to tražilo? Čisto mjesto, livada, šuma, more, snježna planina, oaza, nezagađeni smogom i smećem. U potrazi su sudjelovali jedan pas, pet sova, golemi kit, tri pingvina i jedna deva. Jesu li našli takvo mjesto? Zebra i žirafa su ih ubijedile da jesu. No, kraj knjige nam kaže da to nije baš tako. Za čistu okolinu u kojoj živimo trebamo se pobrinuti mi sami. Samo onda ćemo uživati u čistom zraku, vodi i tlu.

                                                                                                                            U sklopu posjete organizirana je i kreativna radionica izrada cvijeća od papirnatih salveta, a povodom tradicionalnog održavanja Sajma cvijeća u Ludbregu. Rezultat pogledajte u priloženim fotografijama.

              

                    Noć knjige -21. 4.-24. 4. 2017.

Čitanje priče na engleskom jeziku u dječjem vrtiću "Smjehuljica" -

 21. 4. 2017.

               

Povodom obilježavanja svjetskog dana Noć knjige, Knjižnica je polaznicima dječjeg vrtića "Smjehuljica" predstavila slikovnicu "Winnie the Pooh" na engleskom jeziku. Pjevali smo pjesmicu "Teddy bear" i igrali igricu "The bear is sleeping".

     Čitanje u domu za starije i nemoćne "Smiraj" Ludbreg - 17. 4. 2017.

                            

Uz druženje i priča o  kršćanskom blagdanu Uskrs, štićenicima su pročitane i dvije pjesme o Vuzmu, autorice Barice Dobrin.

                                   Ogledalce - Grigor Vitez

                      Čitanje priča u dječjem vrtiću Iskrica - 3. 4. 2017.

                                 

 

Većoj grupi djece u vrtiću teta Đuka je pročitala priču "Ogledalce", autora Grigora Viteza. Zabavna priča o jednom ogledalu i četiri životinje od kojih je svaka tvrdila da ogledalo priprada njoj. Što se događalo i tko je na kraju otišao doma s njim, doznajte u ovom velikom klasiku. Za djecu mlađe grupe pak, pročitala je priču "Psića je strah odlaska doktoru", autorica Tatjane Gjurković i Tee Knežević.

Psića je strah ići doktoru - T.Gjurković i T.Knežević             

                                Čitanje priča naglas - 20. 3. 2017.

 

     

Danas su tete iz Knjižnice malim pacijetima čitali priču "Psića je strah ići doktoru", autorica Tatjane Gjurković i Tee Knežević. Priča je to o jednom psiću koji se prehladio i boljelo ga je grlo. Strah od odlaska doktoru ublažit će, a tko drugi nego mama, a čekanje na red... joooj, pa to je strašno, pogotovo ako netko izađe iz ordinacije plačući. Ali zato slušati priču dok nas teta doktor ne pozove, ma kakav strah, nestaje u jednom trenu niti ne primjetivši ga.

     Princeza - Sanja Pilić

 

Svjetski dan čitanja naglas - 16. 2. 2017.

                                          

Povodom obilježavanja Svjetskog dana čitanja naglas, čitalačka družina Knjižnice posjetila je Pedijatrijski odjel Doma zdravlja u Ludbregu i pročitala priču "Princeza", autorice Sanje Pilić. Mali pacijenti su načulili uši i pažljivo pratili čitanje, zaboravljajući da će se uskoro susresti s "tetom u  bijelom". A tek kad su dobili  slikovnice na dar, strah od bijele kute je pobjegao kroz vrata u hladan dan, rukice su prevrtale po slikicama  knjigica, a ozarena lišca su bila dokaz da je cilj bio postignut.

    

                                      Epicentar emocija u Centru svijeta 

 

                    

 

Dana 24. 2.

2017., po prvi puta u Ludbregu, u GKČ Mladen Kerstner, obilježio se 

Svjetski dan čitanja naglas za odrasle. Program je bio osmišljen tako da su autori-gosti čitali svoje kratke priče, a prisutni su uživali  u njihovoj interpretaciji. Autorica Ljubica Ribić otvorila je večer s pričom "Latice nevidljivih tratinčica". Na prvo slušanje vratila nas je u mladost kada smo zaneseni prvim simpatijama i ljubavima otkidali latice s cvijeta i govorili: voli me, ne voli me... Međutim, kako je priča išla dalje, smiješak s  usana slušatelja je nestajao shvativši strepnju i isčekivanje malih, ostavljenih anđela ((iz bogzna kakvih razloga), da ih neko dobro srce  prigrli i pruži im topli dom. Od iste smo autorice čuli još i jednu razigranu priču "Žeđ".

Milan Novak, svojom pričom "Vrata"  poveo nas je u doživljaj koji se može dogoditi svakome od nas u svako doba, ali ipak sa sretnim završetkom-buđenjem iz sna. Ovaj autor, porijeklom iz Slovenije, pročitao je i priču "Lov na velikonočna jajčka" na svom materinjem jeziku. Humor iz njegovih priča i način interpretacije dugo su zadržale smijeh na licima slušatelja. Ivan Picer u svojim pričama i pjesmama podsjeća nas na nekadašnje okupljanje susjeda, prijatelja i pričanje priča uz petrolejsku lampu. Svojom pričom "Pismo s Podravine" dočarava nam povezanost ljudi bez obzira na geografsku udaljenost i "informiranje" kaj se je novoga zgodilo v selu. Veoma zanimljive i šaljive su bile i priče: "Ne me mama pustila" i "Štela bi se navčiti harmoniku igrati" . Što reći o Vladimiru Milhaljeviću Kantoru? Obol ovom obilježavanju, osim pričama, dao je i svojom glazbom. Prebiranjem prstiju po gitari dajući milozvučnost divnim riječima oduševio je slušatelje i svojim glasom pjevajući nama poznate i malo poznate pjesme. Svoj doprinos programu dao je pričama "Talijanek" i "Fatamorgana".

 

13. 2. 2017.  VUK KOJI JE TRAŽIO LJUBAV

Orianne Lallemand i Eleonore Thuiller u vrtiću Iskrica, Ludbreg

9. 2. 2017. TETA ĐUKA JE ČITALA PRIČU VUK KOJI JE TRAŽIO LJUBAV Orianne Lallemand i Eleonore Thuiller u vrtiću Smjehuljica, Ludbreg

 

U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE "SMIRAJ" LUDBREG

PRIČE ČITAMO SVAKOG ČETVRTKA U POPODNEVNIM SATIMA.

  

 

 
Čitanje priča u Domu zdravlja Ludbreg

10.7.2017. u 9:00 sati

Kratke priče:
 
Kralj koji nije mogao spavati